KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Beseda s ministrem a předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou.

Beseda s ministrem a předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou.

Přidáno 6. 3. 2024
J. Michnová

V rámci návštěvy Moravskoslezského kraje zavítal ministr MPSV a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v pondělí 4.3.2024 do Národního domu ve Frýdku-Místku. Zúčastnil se výjezdního zasedání KV KDU-ČSL MSK, které bylo společné s členy OV KDU-ČSL FM a předsedy místních organizací z téhož okresu.

Po jeho ukončení pokračovala beseda s občany a členy KDU-ČSL Frýdek – Místek. Zaplněný sál svědčil o velkém zájmu občanů. Hned v úvodu Marian Jurečka vysvětlil připravovanou důchodovou reformu včetně podmínek pro předčasné odchody do důchodu. Pohovořil o navržených změnách a úpravách systému  sociálních dávek, o zavedených změnách v sociálních službách. Zodpovídal dotazy občanů z oblasti zemědělství, školství, digitalizace, rodinné politiky. Vysvětloval důvody pro přijetí či nepřijetí eura, odpovídal na dotazy z oblasti ekologie, životního prostředí. Pohovořil o dotacích na energetické úspory a mnohé další dotazy poctivě zodpověděl.

Debata probíhala ve velmi  příjemné atmosféře. Byla konstruktivní a přínosná Ráda jsem se besedy z MO KDU-ČSL Hukvaldy zúčastnila. Bylo užitečné vyslechnout si z úst ministra „novinky“, které ministerstvo navrhuje.

Panu ministru Marianu Jurečkovi přeji pevné zdraví, neutuchající elán a hodně úspěchů v naplňování všech těch náročných cílů, které má před sebou.

Jaroslava Michnová